Betalen

Betalen in onze webshop kan op verschillende manieren, waarbij we nooit betaalkosten aanrekenen. Een overzicht:

  1. Directe bankoverschrijving
  2. Kredietkaart (VISA, MasterCard, American Express)
  3. Bancontact/Mister Cash
  4. iDeal

1. Directe bankoverschrijving

Voor consumenten

Koopt u in hoedanigheid van consument, dan vragen wij een voorafbetaling. Dit houdt in dat u na het bevestigen van de bestelling zelf het openstaande bedrag overschrijft op onze bankrekening. Vergeet bij het handmatig overschrijven het ordernummer van uw bestelling niet te vermelden.

Een overschrijving is helaas niet de snelste manier van betaling. Afhankelijk van de bank kan het soms 1 tot 3 werkdagen duren vooraleer het bedrag op onze rekening staat. Van zodra we de betaling ontvangen hebben, e-mailen we u een ontvangstbevestiging en verwerken we de bestelling zo snel mogelijk.

Onze rekeninginformatie is:
Bagumec BV
IBAN: BE19 6451 0530 0912
BIC: JVBABE22

Voor B2B klanten

Koopt u voor een bedrijf, en heeft u een geldig (Europees) BTW nummer opgegeven bij afrekening, dan is een directe bankoverschrijving meestal niet nodig. Enkel bij uw eerste bestelling bij ons vragen we om uw betaling rechtstreeks over te maken op onze bankrekening. Gebruik uw ordernummer als betalingsreferentie. Uw bestelling wordt dan verzonden van zodra wij uw betaling ontvangen hebben.

Als u een wederkerende B2B klant bent engageren we ons ertoe om uw bestelling zo snel mogelijk te leveren en de factuur gewoon na te sturen — met de gewoonlijke betaaltermijn: 30 dagen / einde maand.

2. Kredietkaart (VISA, MasterCard, American Express)

Veilig, snel én gratis. Als u voor het betalen met kredietkaart kiest geeft u eerst het kaartnummer, de vervaldatum en de CVC-code in. Vervolgens wordt u doorverwezen naar de betaalpagina waar u uw betaling kan autoriseren.

Zodra we uw kredietkaartgegevens gecontroleerd hebben, wordt uw bestelling onmiddellijk behandeld. Uw creditcard wordt pas na levering daadwerkelijk belast.

3. Bancontact/Mister Cash

Veilig, snel én gratis. Als u voor het betalen met Bancontact kiest wordt u automatisch naar de de vertrouwde site van uw bank geleid. Hier wordt gevraagd om het bedrag te controleren en de betaling te autoriseren. Afhankelijk van uw bank gebeurt dat met een kaartlezer of een paswoord.

4. iDeal

Veilig, snel én gratis. Als u voor het betalen met iDeal kiest wordt u automatisch naar de de vertrouwde site van uw bank geleid (ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, Friesland Bank, ING, Knab, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank of de Triodos Bank). Hier wordt gevraagd om het bedrag te controleren en de betaling te autoriseren.

BTW bij intracommunautaire leveringen

Een intracommunautaire levering is een verkoop van goederen aan een BTW-plichtige koper met een geldig BTW nummer uit een andere EU-lidstaat, en waarbij die goederen ook effectief vervoerd worden naar de andere lidstaat. Als aan die dubbele basisvoorwaarde wordt voldaan, dan kan de verkoop worden vrijgesteld van BTW.

Concreet betekent dit dat er geen BTW aangerekend wordt als u een bestelling plaatst als buitenlandse B2B klant. De dubbele basisvoorwaarde wordt enerzijds geverifieerd aan de hand van het ingevulde BTW nummer, en anderzijds aan de hand van het opgegeven leveradres. Als koper dient u dan zelf de intracommunautaire verwerving op te nemen in uw BTW-aangifte.