Oliegesmeerde schroefcompressoren

In tegenstelling tot zuigercompressoren hebben schroefcompressoren geen zuiger in de vorm van een cilinder, maar een behuizing met daarin 2 rotoren in schroefformaat. Als die rotoren beginnen draaien wordt het gas ertussen gecomprimeerd. De drukverhouding wordt zowel bepaald door de lengte en het profiel van de schroef, als door de vorm van de uitlaatopening.

Oliegesmeerde schroefcompressoren zijn tegenwoordig de standaard geworden. Zo worden ze onder meer gebruikt voor industriële toepassingen zoals bv. het aandrijven van pneumatisch gereedschap om te zagen, boren of slijpen; het aandrijven van pneumatische kleppen en ventilatiesystemen; en het aandrijven van machines en transportbanden.

Bagumec is officiële verdeler van Comprag oliegesmeerde schroefcompressoren.

Duurzame en efficiënte luchtcompressoren

SchroefcompressorenDe oliegesmeerde schroefcompressoren in ons gamma zijn duurzaam en efficiënt. Zo zijn ze ontworpen om ook continu te blijven werken onder de meest uitdagende omstandigheden, zodat de productie op ieder moment gegarandeerd is en dure uitvaltijden worden vermeden. Wanneer toch onderhoud nodig is, kan dat heel efficiënt en snel gebeuren, omdat alle filters en afscheiders eenvoudig met de hand te bereiken zijn. Doordat er geen kleppen in een schroefcompressor zitten, kunnen bovendien een hoge assnelheid en een hoog debiet gecombineerd worden met een zo eenvoudig mogelijk ontwerp en compacte buitenafmetingen.

Energiezuinig maar toch krachtig

Bagumec biedt schroefcompressoren met een capaciteit tot 2,3m3/min en een vermogen tussen 7,5 kW en 90 kW aan. De maximaal geleverde druk is opgedeeld in 3 druktrappen: 8, 10 en 13 bar. Bovendien springen schroefcompressoren door hun beperkte draaisnelheid significant efficiënter om met energie, in vergelijking met gelijkaardige zuigercompressoren. Vooral compressoren waarvan het motorvermogen tussen 7,5kW en 15kW ligt, verbruiken veel minder energie. Dit zorgt er uiteraard ook voor dat de verbruikskosten flink lager uitvallen.

Daarnaast bieden schroefcompressoren een stil alternatief voor zuigercompressoren, omdat de trillingen die zo kenmerkend zijn voor die laatste dankzij de schroeftechnologie in grote mate beperkt worden. Daarbovenop worden onze schroefcompressoren ook voorzien van een volledig geluiddempende omkasting, zodat de geluidsoverlast extra gelimiteerd wordt.

Plug & Play

De ingebruikname van onze compressoren is absurd eenvoudig. Wanneer de compressor bij u wordt afgeleverd, hoeft u enkel een goede plek, een vlakke vloer, stroomvoorziening en luchttoevoer te voorzien. De rest—inclusief de bediening—is gewoon plug & play! Zo zorgt een microprocessor er bv. voor dat de werking steeds zo kostenefficiënt mogelijk is.

Technische informatie

Onze oliegesmeerde schroefcompressoren hebben typisch de volgende eigenschappen:

  • Vermogen van 7,5 kW tot 90 kW
  • Druk/capaciteit tot 2,3m3/min
  • Vast toerental schroefcompressor: 8, 10 of 13 bar

Gebaseerd op uw toepassing en op basis van uw wensen kunnen we de geschikte schroefcompressor voor u vinden.
Contacteer ons voor advies of een offerte.
Schroefcompressor kopen? Bekijk het aanbod in onze webshop.