Industriële stoffilters

Propere lucht in onze werkomgeving is zeer belangrijk voor onze gezondheid en productiviteit. Niet alleen is het dikwijls wettelijk verplicht om een degelijke stoffilter te voorzien, de aanwezigheid ervan draagt ook bij tot een gezonder milieu en een betere toekomst voor ons allemaal. Met partners als Formula Air, Donaldson en Tama Aernova beschikt Bagumec over een ruim aanbod aan industriële stoffilters, waaronder:

  • Patronenfilters: geschikt voor filtratie van lichte typen stof en voorzien van een krachtige persluchtreiniging om de patronen te reinigen;
  • Cycloonpatronenfilters: uitermate geschikt voor filtratie bij straaltoepassingen. Daarnaast ook inzetbaar voor de afzuiging van lasrook of rook die ontstaat bij lasersnijden;
  • Mouwenfilters of doekenfilters: geschikt voor de filtratie van stof dat ontstaat bij bv. zandstralen;
  • Filterwanden: geschikt voor filtratie bij spuittoepassingen of slijptoepassingen.
  • Nafilters: worden ingezet als tweede filter, bv. na een patronenfilter die indoor opgesteld staat. Hierdoor worden gezondheidsrisico’s vermeden en is zuivere lucht in de productiehal altijd gegarandeerd—ook als de eerste filter faalt.
Eigen constructies: Gebaseerd op de specifieke kenmerken van uw project en op basis van uw wensen kunnen we ook een op maat gemaakte industriële stoffilter aanbieden. Contacteer ons voor advies of een offerte.

Stoffilters met onbeperkte mogelijkheden

Industriële stoffilters: NafilterDe industriële stoffilters die we aanbieden komen standaard met patronen en persluchtreiniging om die patronen te reinigen. Het filtermedium wordt bepaald in functie van de toepassing, waarbij de mogelijkheden ongelimiteerd zijn: we beschikken over filters vanaf 10m² filteroppervlak, tot een quasi onbeperkte grootte. Het debiet van de filters kan variëren van 500 m³/h tot meer dan 100.000 m³/h, waardoor onze filters voor de meest uiteenlopende doeleinden kunnen worden ingezet. Optioneel kunnen de ventilatoren in de filter de lucht in een geluidsdemper blazen, waardoor de geluidsoverlast voor de omgeving minimaal is.

De toepassingsvoorbeelden van onze industriële filters zijn typisch straalmiddelreiniging en filtratie voor werpstraalmachines, metalisatiehalen, en lakinstallaties.

Alle filters die Bagumec aanbiedt worden gekenmerkt door krachtige prestaties, gecombineerd met effectieve filtratie, en aangeboden tegen een zeer gunstige prijs. Bovendien zijn onze filters plug & play oplossingen die de installatie en het gebruik zo eenvoudig en flexibel mogelijk maken. Optioneel kunnen alle filters ook explosiebeveiligd aangeboden worden—in overeenstemming met de ATEX wetgeving die het gebruikt op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen reglementeert.