Injectiestralen

Injectiestralen is een van de meest gangbare methoden om te stralen. Injectiestraalcabines zijn uitermate geschikt om ingezet te worden voor het lichte straalwerk, gaande van het verwijderen van verf of roest op een werkstuk tot het optisch bewerken of restaureren van bv. oldtimer-onderdelen. Injectiestraalcabines verbruiken minder lucht per tijdseenheid en zijn doorgaans iets goedkoper dan vergelijkbare drukstraalcabines, waardoor ze zich vooral lenen tot werk met een lage productiecapaciteit.

Bagumec is officiële verdeler van injectiestraalkasten van de producenten Contracor en Oteco.

Het injectiestraalprincipe

Injectiestralen straalcabineBij injectiestralen wordt gebruik gemaakt van twee afzonderlijke slangen die verbonden zijn met het straalpistool. Door de ene slang wordt perslucht aangeleverd, waardoor een vacuum in het straalpistool ontstaat en straalmiddel door de tweede slang wordt aangezogen. Aangezien het straalmiddel wordt aangezogen zijn voornamelijk straalmiddelen met een laag specifiek gewicht geschikt om te gebruiken in een injectiestraalcabine.

Belangrijke voordelen van deze methode zijn dat injectiestralen een zeer eenvoudig principe is en dat het straalmiddel onmiddellijk beschikbaar is in het proces. Hierdoor behoort automatisatie tot de mogelijkheden. Daaruit volgt ook dat alle injectiestraalcabines die Bagumec aanbiedt kunnen worden uitgerust met een automatisch beweegbaar straalpistool of zelfs met de mogelijkheid tot manipulatie van het te stralen werkstuk. Op die manier zijn deze cabines perfect geschikt om volcontinu te gebruiken.

Optimaal injectiestralen

Om het manuele gebruik zo aangenaam mogelijk te maken zijn al onze injectiestraalcabines voorzien van een professionele stoffilter, een groot venster voor optimaal zicht tijdens het stralen, grote deuren aan de zijkanten van de straalkast en een pedaal voor het starten en stoppen van het straalproces. Het overtollige straalmiddel wordt tijdens en na het stralen opgevangen in een trechter onderaan de straalcabine, wat de afvoering zeer gemakkelijk maakt. In de standaarduitvoering zijn onze injectiestraalkasten uitgerust met een manueel straalpistool met een diameter van 5-8 millimeter, gritslangen en een straalpijp.

Injectiestraalcabine testen?
Alvorens over te gaan tot een definitieve keuze en aankoop, kunnen we—indien gewenst en afhankelijk van de beschikbaarheid—een uitgebreide test organiseren in ons testcentrum, waarbij u de juiste straalmethode en straalmachine kan uittesten.
Contacteer ons voor meer informatie.
Injectiestraalcabine kopen? Bekijk het aanbod in onze webshop.