CAB-serie

Contracor CAB-serie drukstraalcabines

De Contracor CAB-serie drukstraalcabines zijn zuinige straalmachines die zeer geschikt zijn voor het zwaardere straalwerk. De cabines uit deze serie zijn bedoeld voor langdurig middelzwaar industrieel gebruik. Om die reden is de straalkast vervaardigd uit een volledig afgelaste en slijtvaste stalen constructie. Werkstukken kunnen worden ingeladen via wijde deuren aan beide zijden. Standaard is de straalcabine uitgerust met een grote cycloonpatroonfilter voor het herwinnen van het gebruikte straalmiddel.

De CAB-serie drukstraalcabines nemen weinig plaats in beslag en kunnen flexibel worden geplaatst. Bovendien gebeurt de productie volledig conform de Europese CE richtlijnen. Hierbij wordt voornamelijk rekening wordt gehouden met de veiligheid van de operator en de richtlijnen voor luchtfiltratie.

Wat is het verschil tussen de -P, -PD, en -PT uitvoeringen?

 • P—de standaarduitvoering. Beschikt over alle basisvoorzieningen om efficiënt en kwalitatief te kunnen drukstralen. Deze uitvoering is echter niet voorzien van rubberen gordijnen binnenin de cabine. Openschuifbare doorgangen en een draaitafel voor het inbrengen van grote en zware werkstukken ontbreken.
 • PD—bovenop de standaarduitvoering is de PD-serie voorzien van openschuifbare doorgangen in de toegangsdeuren. Hierdoor kunnen lange werkstukken door de machine gestoken worden. Ook zijn de wanden van deze cabines beschermd met slijtvaste rubberen gordijnen.
 • PT—de meest complete uitvoering. Deze versie is voorzien van een draaitafel om zware werkstukken gemakkelijker en sneller in de straalcabine te krijgen. De wanden van deze cabines worden beschermd met slijtvaste rubberen gordijnen.

Algemene functionele kenmerken

 • Extern gemonteerde verlichtingsunit, zorgt voor een goede zichtbaarheid in de cabine
 • Veiligheidsvenster aan de kant van de operator, gemaakt van duurzaam en pluisvrij materiaal (zodat er geen statische elektriciteit wordt gevormd)
 • Duurzame pneumatische controlehendels—deze zijn vaak betrouwbaarder dan elektrische hendels die kunnen doorbranden
 • Groot filterpatroon dat 99% van het stof reduceert tot een grootte van 0,5 micrometer
 • Tijdgestuurd pulsventiel met timer
 • Dubbelwandige geïsoleerde deuren die geluidsoverlast tot een minimum beperken
 • Deur-vergrendelsysteem dat het stralen onderbreekt wanneer een van de deuren geopend wordt
 • Cycloonafscheider die goed bereikbaar is via een ruime deur en met een eenvoudig te verwijderen scherm
 • Straalketel van 25 of 50 liter, uitgerust met SGV klep
Op zoek naar een drukstraalcabine voor licht en middelzwaar industrieel gebruik?
Bekijk de de ECO-serie hier

Toont alle 6 resultaten

 • CAB-110P straalcabine

  CAB-110P

  5.848,00 excl. BTW

  Contracor CAB-110P drukstraalcabine voor drukstralen in standaarduitvoering. Inclusief polyester patronenstoffilter. Ideaal voor langdurige, middelzware industriële toepassingen.

  Geschatte levertermijn: ca. 1 week

 • CAB-110PD straalcabine

  CAB-110PD

  6.484,00 excl. BTW

  Contracor CAB-110PD drukstraalcabine voor drukstralen in PD uitvoering. Inclusief slijtvaste rubberen wandbekleding binnenin en openschuifbare doorgangen voor lange werkstukken in beide deuren. Professioneel model met uitgebreide mogelijkheden. Ideaal voor langdurige, middelzware industriële toepassingen.

  Geschatte levertermijn: ca. 1 week

 • CAB-110PT straalcabine

  CAB-110PT

  7.509,00 excl. BTW

  Contracor CAB-110PT drukstraalcabine voor drukstralen in PT uitvoering. Inclusief slijtvaste rubberen wandbekleding binnenin en transportwagen met draaitafel voor zware werkstukken. Professioneel model met uitgebreide mogelijkheden. Ideaal voor langdurige, middelzware industriële toepassingen.

  Geschatte levertermijn: ca. 1 week

 • CAB-110P straalcabine

  CAB-135P

  6.469,00 excl. BTW

  Contracor CAB-135P drukstraalcabine voor drukstralen in standaarduitvoering. Inclusief polyester patronenstoffilter. Ideaal voor langdurige, middelzware industriële toepassingen.

  Geschatte levertermijn: ca. 1 week

 • CAB-110PD straalcabine

  CAB-135PD

  7.126,00 excl. BTW

  Contracor CAB-135PD drukstraalcabine voor drukstralen in PD uitvoering. Inclusief slijtvaste rubberen wandbekleding binnenin en openschuifbare doorgangen voor lange werkstukken in beide deuren. Professioneel model met uitgebreide mogelijkheden. Ideaal voor langdurige, middelzware industriële toepassingen.

  Geschatte levertermijn: ca. 1 week

 • CAB-110PT straalcabine

  CAB-135PT

  8.254,00 excl. BTW

  Contracor CAB-135PT drukstraalcabine voor drukstralen in PT uitvoering. Inclusief slijtvaste rubberen wandbekleding binnenin en transportwagen met draaitafel voor zware werkstukken. Professioneel model met uitgebreide mogelijkheden. Ideaal voor langdurige, middelzware industriële toepassingen.

  Geschatte levertermijn: ca. 1 week