Draaikorf straalmachine

Draaikorf straalmachines (ook wel muldenband straalmachines genoemd) zijn uitermate geschikt voor het behandelen van grote hoeveelheden in bulk geproduceerde werkstukken. Een draaikorf straalmachine kan ingezet worden voor de meest uiteenlopende straaltoepassingen, zoals het shot peenen, ontkalken, ontbramen of ontzanden van allerlei typen materialen in zowat alle groottes—gaande van kleine kunstof onderdelen tot grote werkstukken die in gieterijen worden geproduceerd. Draaikorven werken volgens het werpstraalprincipe en zijn dus voorzien van een of meerdere turbines.

Bagumec is officiële verdeler van Oteco draaikorf werpstraalmachines.

Een resultaat waarmee verder kan gewerkt worden

draaikorf werpstraalmachineIn plaats van apart gestraald te worden, rollen werkstukken tijdens hun behandeling in een muldenband straalcabine constant over elkaar, wat ervoor zorgt dat ze overal egaal worden gestraald. Met andere woorden, het intensieve contact tussen de werkstukken tijdens het straalproces versnelt het ontbramen of verwijderen van bv. zandresten die zijn achtergebleven op gietdelen. De band in de straalcabine is standaard uitgevoerd in rubber, maar ook andere materialen zoals bv. geperforeerd staal met mangaanstalen menglatten zijn mogelijk. De snelheid van de band kan ook aangepast worden naargelang de toepassing en regelt de intensiteit van de rolbewegingen.

De draaikorven die Bagumec aanbiedt hebben een inhoud tussen 150 en 700 liter met aangepast turbinevermogen. Typisch heeft een draaikorf straalmachine tussen de 1 en 3 turbines die een homogeen straalresultaat garanderen in een zo kort mogelijke cyclustijd.

Gebaseerd op de specifieke kenmerken van uw project en op basis van uw wensen kunnen we een draaikorf straalmachine volledig op maat uitwerken en opbouwen. Contacteer ons voor advies of een offerte.

Optionele magneetseparator

Indien gewenst kan een draaikorf straalmachine worden uitgerust met een magneetseparator / magneetafscheider. Voornamelijk gieterijen maken hier dikwijls gebruik van. Magneetseparators zorgen ervoor dat niet-magnetische deeltjes (zoals zand) verwijderd worden uit het te recycleren straalmiddel. Hierdoor wordt overmatige slijtage aan de turbines vermeden. De magneetafscheiders die Bagumec aanbiedt kunnen de ongewenste hoeveelheid zand in het straalmiddel reduceren tot minder dan 0,1%.

Uitbreiding met automatisch in- en uitladen of doorvoersysteem

Muldenband straalmachine met automatische laadbakWanneer manuele belading niet mogelijk is, kunnen onze muldenband werpstraalmachines optioneel ook automatisch worden in- en uitgeladen met een laadbak. Hierdoor is het vanzelfsprekend mogelijk om de operationele efficiëntie te verbeteren, de productiviteit te verhogen en de arbeidskosten te verlagen. Onze draaikorf straalmachines kunnen worden ingepast in een reeds bestaande of nog te bouwen productie- of conserveringslijnen.

Bij de inpassing in een bestaande conserveringslijn zorgt onze studiedienst ervoor dat rekening wordt gehouden met alle projecteisen en wensen van de klant. Bovendien kunnen, mede dankzij onze jarenlange ervaring, alle toepassingen in de productielijn worden geleverd door één leverancier, waardoor een perfecte samenwerking tussen alle schakels op elk moment wordt gegarandeerd.