Hangbaan straalmachine

Een hangbaan straalmachine werkt volgens het werpstraalprincipe en kan probleemloos gebruikt worden voor zowat alle straaltoepassingen, zoals bv. ontzanden of het verwijderen van roest en verf van werkstukken in de meest complexe vormen. De hangbanen in ons gamma zijn beschikbaar in allerlei formaten en worden vaak gezien als het meest flexible type werpstraalmachine omdat ze inzetbaar zijn voor het stralen van zowel grote en zware als middelgrote en zelfs kleine werkstukken. Tijdens het stralen maken de werkstukken een roterende en oscillerende beweging.

Bagumec is officiële verdeler van Oteco hangbaan werpstraalmachines.

Kwaliteit staat voorop

Hangbaan werpstraalmachineAfhankelijk van de toepassing en de procesvereisten zijn verschillende configuraties hangbanen mogelijk. Het instapmodel is er al voor werkstukken met een maximale afmeting van 1000 x 1400. Standaard is de straalkamer van onze hangbaan straalmachines uitgerust met 2 turbines van 5,5kW en volledig bekleed met slijtplaat om jarenlang zorgeloos en met een minimum aan onderhoud te kunnen werken. In de basisversie worden de werkstukken manueel aan de straalboom gehangen en handmatig in de straalinstallatie gebracht.

Optioneel kunnen de straalmachines uitgerust worden met automatische deuren, een I- of T-baan, een enkele of dubbele lasthaak met manuele of elektrische verplaatsing, een lifting of non-lifting uitvoering en turbines tot 22kW voor toepassingen die een zware belasting en hoge doorloopsnelheid vragen. Een verdere mogelijkheid is de terugvoer en recyclage van straalmiddel op de belaad- en ontlaadpositie.

Gebaseerd op de specifieke kenmerken van uw project en op basis van uw wensen kunnen we een hangbaan straalmachine volledig op maat uitwerken en opbouwen. Contacteer ons voor advies of een offerte.

Optionele magneetseparator

Indien gewenst kan een magneetseparator / magneetafscheider worden voorzien in de hangbaan straalmachine. Deze installaties zorgen ervoor dat niet-magnetische deeltjes (zoals zand) verwijderd worden uit het te recycleren straalmiddel. Hierdoor wordt overmatige slijtage aan de turbines vermeden. De magneetafscheiders die Bagumec aanbiedt kunnen de ongewenste hoeveelheid zand in het straalmiddel reduceren tot slechts 0,1%.

Hangbaan straalmachines met doorvoermogelijkheden

Hangbaan werpstraalmachineHangbaan straalmachines kunnen ook gebruikt worden in combinatie met een transportsysteem. De straalmachine, die steeds in functie van het uit te voeren werk gebouwd wordt, is namelijk een belangrijke schakel om tot een volledige conserveringslijn te komen. De mogelijke doorvoerafmetingen hierbij zijn onbeperkt, evenals het geïnstalleerde vermogen van de turbines. Het voordeel van een doorvoersysteem is dat werkstukken automatisch worden aangevoerd, gestraald en afgevoerd. Doordat dit allemaal automatisch verloopt, levert zo’n systeem een zeer hoge productiecapaciteit op. Gecombineerd met een korte doorlooptijd zorgt dit voor een egaal straalbeeld en een perfect eindresultaat.

Een vaak gebruikt type hangbaan is een power & free systeem. Hierbij loopt een aandrijvende ketting op een rail, met daaronder een tweede ketting waaraan de productdragers worden gehangen. Terwijl de aandrijvende ketting continu draait worden de werkstukken enkel getransporteerd als ze gekoppeld zijn met de ketting (“power”). Indien ontkoppeld blijven de werkstukken stil hangen (“free”).

Typische productietoepassingen waarvoor doorvoerhangbanen worden ingezet zijn het stralen van hekwerken, het stralen van laadkleppen voor vrachtwagens en het stralen van gasflessen.