Rollenbaan straalmachine

Een rollenbaan straalmachine werkt volgens het werpstraalprincipe en wordt voornamelijk ingezet voor straaltoepassingen zoals het verwijderen van roest of verf van werkstukken. Met z’n specifieke opbouw leent de machine er zich perfect toe om langwerpige platen, profielen, I- of H-balken en buizen gaande van dunne inoxplaten tot dikke staalplaten te behandelen. Rollenbanen worden gebruikt voor het transporteren en stralen van middelgrote tot grote werkstukken. Die worden al dan niet automatisch aangevoerd en vervolgens door de straalinstallatie geleid. Bij de afvoer kunnen gestraalde werkstukken—afhankelijk van hun vorm—met borstels of lucht (of beide) ontdaan worden van straalmiddel en straalstof.

Bagumec is officiële verdeler van Oteco rollenbaan werpstraalmachines.

Rollenbaan straalmachines volledig opgebouwd naar uw wensen

Rollenbaan voor het stralen van staalconstructiesAfhankelijk van de toepassing en de procesvereisten zijn de Bagumec rolbaan straalmachines verkrijgbaar in verschillende formaten. Ons gamma rollenbanen start met heel eenvoudige standaardconfiguraties, zoals bv. een straalmachine met doorvoersysteem voor onderdelen met een maximale grootte van 500 x 500, die uitgerust is met 2 turbines.

Dankzij onze jarenlange ervaring in de constructie en het onderhoud van rollenbanen werkt onze studiedienst voor grote projecten een voorstel op maat uit, volgens de specificaties en vereisten van de klant. Zo bouwden we in het verleden bv. een rollenbaan werpstraalmachine met doorvoer voor werkstukken (staalplaten met dikte 300 mm) met maximale afmetingen van 5000 x 500. Die straalmachine was voorzien van 12 turbines, elk met een vermogen tot 22kW en waarvan de opstelling van de turbines ervoor zorgt dat de werkstukken steeds in één enkele passage over de volledige 360 graden gestraald worden—inclusief kop- en voetplaten. Daarnaast garanderen de turbines een egaal straalbeeld, waardoor een perfect resultaat ontstaat met een gelijkmatige spanningsverdeling in het werkstuk.

Gebaseerd op de specifieke kenmerken van uw project en op basis van uw wensen kunnen we een rollenbaan straalmachine volledig op maat uitwerken en opbouwen. Contacteer ons voor advies of een offerte.

Rollenbaan straalmachine als schakel in de productielijn

Rolbaan werpstraalmachineEen rollenbaan straalmachine kan ook ingepast worden in een reeds bestaande of nog te bouwen productie- of conserveringslijn. De machine kan gekoppeld worden aan de nodige toevoerbanen en toepassingen zoals een voorverwarmingsoven, een automatische spuitcabine, een droogtunnel en afvoertransport. Optioneel kan de aan- of afvoerband uitgerust worden met hydraulische dwars-rollenbokken om de werkstukken in een hoek van 90 graden te verplaatsen. Dit laat onder meer toe om met batches te werken of om de werkstukken snel van de rolbaan te verwijderen en in voorraad op te slaan.

Aangezien al deze toepassingen kunnen voorzien en uitgewerkt worden door onze studiedienst en vervolgens worden geleverd door één leverancier, is een perfecte samenwerking tussen alle schakels in de productielijn op elk moment gegarandeerd.