Turbines en onderdelen

De straalturbines, turbinewielen en werpschoepen in iedere werpstraalmachine zijn zeer onderhoudsintensief, omdat ze constant in contact komen met straalmiddel en dus onderhevig zijn aan enorme slijtage. Tegelijkertijd beïnvloedt de kwaliteit van deze turbines het straalbeeld en het uiteindelijke straalresultaat zeer sterk. Met andere woorden, een professionele en goedwerkende straalturbine is de sleutel tot een effectievere en (kosten)efficiëntere productie.

Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we steeds de meest courante straalturbines en slijtageonderdelen op voorraad hebben en op die manier kunnen anticiperen op uw noden. Bovendien engageren we ons ook om een uitstekende after-sales en onderhoudsservice aan te bieden.

We kunnen turbines en onderdelen van zowat alle producenten van straalmachines aanbieden, waaronder: Agtos, Berger, BMD, Brück, Carlo Banffi, CM Modena, Cogeim, DISA, Georg Fischer, Gietart, Gostol, Gutmann, Hunzicker, OMSG, Pangborn, Rösler, Rump, Rutten, Schlick, Spencer Halstead, Stem, Tilghman Wheelabrator, Tosca, Vogel + Schemann (V+S), Wheelabrator, etc.

Turbines met een standtijd tot 40.000 uur

StraalturbineDe Bagumec turbines en slijtageonderdelen kenmerken zich door hun precisie en slijtagebestendigheid. Volledig afhankelijk van de projecteisen en de voorkeuren van de klant kunnen onze turbines namelijk uitgerust worden met gietstalen, gemachineerde of hardmetalen werpschoepen. Dankzij de optionele warmtebehandeling die we voorzien resulteert dit in het gebruik van materialen met een hoge hardheid en een ongeëvenaarde duurzaamheid. Daardoor staan onze turbines garant voor een langer dan gemiddelde levensduur, met standtijden tot wel 40.000 uur.

Daarnaast toonden tests aan dat, in vergelijking met gelijkaardige straalturbines, de Bagumec turbines een veel stabielere instelling van straalbeeld en doorvoer garanderen.

Retrofitting van de meest innovatieve straalturbines

De prestaties van uw bestaande straalmachine kunnen verbeterd worden door ze uit te rusten met de modernste en meest innovatieve straalturbines die momenteel op de markt zijn. Dit is essentieel voor bedrijven die competitief willen blijven met hun huidige straalmachine, zonder dat enorme investeringen in nieuw materieel nodig zijn. De straalturbines die Bagumec aanbiedt zijn door hun compacte afmetingen immers uitermate geschikt om zonder problemen ingebouwd te worden in bestaande installaties.

Niet alleen de prestaties van uw straalmachine kunnen door het retrofitten van nieuwe turbines worden verbeterd, ook het energie- en straalmiddelverbruik zullen aanzienlijk dalen. Daarbovenop hebben nieuwere turbines ook een langere standtijd en zijn ze minder onderhoudsgevoelig, wat de reparatiekosten die dikwijls gepaard gaan met ietwat oudere machines sterk kan doen verminderen. Retrofitten staat dus garant voor kostenbesparing én een stijging van de productiecapaciteit.

Draaien en frezen van op maat gemaakte turbine-onderdelen

Draai- en freeswerk voor turbines en onderdelenOmdat zowel kwaliteit als snelheid belangrijk zijn bij het onderhoud van uw straalmachine, is onze werkplaats in ons logistiek centrum in Oordegem (Oost-Vlaanderen) uitgerust met meerdere hoogtechnologische CNC-machines, lasersnijders, plasmabranders, en draai- en freesmachines om de reserveonderdelen en slijtagedelen voor uw straalmachine op maat te maken—ongeacht de producent. Hierbij wordt de nodige aandacht besteed aan de kleine toleranties die sommige onderdelen zoals werpschoepen, centerplaten, lamellen en flenzen vereisen.

Hierdoor zijn we niet afhankelijk van externe partijen en kunnen we de onderdelen die nodig zijn voor het onderhoud van uw straalmachine met hoge precisie maken. Dit levert tijdswinst op en is vanzelfsprekend kostenefficiënter.

Technische informatie

Onze turbines hebben typisch de volgende eigenschappen:

  • Vermogen van 5,5 tot 22kW
  • Diameter turbinewiel 320, 360, 380 of 430
  • Directe aandrijving of V-riem overbrenging
  • Stralen met rond of scherpkantig straalmiddel

Ook extra-slijtagebestendige uitvoeringen met hardmetalen schoepen, aangepaste voorversneller en aangepaste slijtplaten zijn mogelijk.